21/06/2017

Siłownia w Ilonn Hotel

W poniedziałek, 19. czerwca, w Ilonn Hotel została otwarta siłownia. W trosce o komfort Gości siłownia została wyposażona w najwyższej jakości sprzęt do ćwiczeń.Goście mogą korzystać z niej bez dodatkowych opłat - wystarczy zarezerwować termin w recepcji.

23/06/2017

Rozpoczęcie wakacji - grill & live cooking w Gusto Food & Wine

23 czerwca zapraszamy na otwarcie sezonu wakacyjnego w Gusto Food & Wine, które rozpocznie się o godzinie 16:00. 

W programie grillowanie do wieczora oraz włoskie makarony gotowane na oczach Gości, muzyka na żywo i kącik dla dzieci – dekorowanie muffinek.

Cena: 80 zł/os. – formuła „all you can eat”
Rezerwacje: a.mroz@ilonnhotel.pl | tel: 530-914-393

09/06/2017

Nowe menu - truskawki i rabarbar

Otwieramy sezon na letnie owoce, które w czerwcu będą królowały w nowym menu Gusto Food & Wine. Zapraszamy do spróbowania nowości od piątku 9 czerwca.

09/06/2017

1. Chilloutowy Piątek w Gusto Food & Wine - truskawki, rabarbar, Prosecco

Chilloutowy Piątek w Gusto Food & Wine upłynie pod znakiem truskawek i rabarbaru – gwiazd nowego letniego menu. Wieczór uzupełnią Prosecco i orzeźwiające lemoniady. Wakacyjna atmosfera i letnia muzyka gwarantowane.

Każdy Gość, zamawiający danie z nowego menu, na hasło CHILLOUT otrzyma w prezencie kieliszek Prosecco lub sezonową lemoniadę!

Zapraszamy 6 czerwca 2017 r.

02/06/2017

Z Mamą w Kuchni - warsztaty kulinarne dla mamy i dziecka w Gusto Food & Wine

Wszystkie mamy wraz z pociechami zapraszamy na warsztaty kulinarne w Gusto Food & Wine. Na warsztatach przygotujemy przekąski i desery idealne na kinderbal, które zachwycą nawet największego niejadka na dziecięcym przyjęciu. Uczestnicy warsztatów przygotują dania pod czujnym okiem Szefa Kuchni.

Koszt: 130 zł/2 os. (mama wraz z dzieckiem)
Termin: 2 czerwca 2017, start 18:30
Rezerwacja miejsc: a.mroz@ilonnhotel.pl, tel.: 530 914 393

09/05/2017

Włoskie grillowanie w Gusto Food & Wine

19. maja o godzinie 19.00 zapraszamy na włoskie grillowanie w Gusto Food & Wine.

FORMUŁA ALL YOU CAN EAT
ORZEŹWIAJĄCY KOKTAJL HOGO/ APEROL
DEGUSTACJA WIN
MUZYKA NA ŻYWO

CENA: 80 PLN/os

05/05/2017

Sezon na szparagi w Gusto Food & Wine

W Gusto Food & Wine trwa sezon na szparagi. Zapraszamy!

PRZYSTAWKA
Zielone szparagi/ szynka parmeńska/ jajko poche/ sos holenderski/ orzechy
24 PLN

ZUPA
Krem ze szparagów/ grzanki
17 PLN

DANIE GŁÓWNE
Tagliatelle/ tuńczyk/ szparagi/ pomidor koktajlowy
36 PLN

05/05/2017

Kolacja degustacyjna w Studio Kulinarnym Deck_12 z udziałem Dariusza Spychały

26. maja Dariusz Spychała - Szef Kuchni Gusto Food & Wine oraz Roman Kosmalski zabiorą Państwa w podróż kulinarną po krajach Nowego Świata. Kolacja w formule live cooking odbędzie się na najwyższym piętrze Młyńska12, we wnętrzach Studia Kulinarnego Deck_12. Wszystko to w towarzystwie wyselekcjonowanych win.

Cena : 179 PLN/os.

Dla pierwszych 4 osób niższa cena 159 PLN/os.

Rezerwacje: n.kwiatek@mlynska12.pl


MENU

Amouse bouche

Przystawka
Krokodyl / chilli / kolendra / crème fraiche

Zupa
Bulion wołowy / kukurydza / nowalijki / nowozelandzka jagnięcina

Ryba
Miecznik / przegrzebek / emulsja cytrynowa / marynaty

Mięso
Wołowina / chimchiurri / krewetka / maniok jadalny

Deser
Owoce z całego świata / kruche ciasto / czekolada / kakao

Petit four

20/04/2017

Nowa karta w Gusto Food & Wine

Od dziś w restauracji Gusto Food & Wine obowiązuje nowa, wiosenna karta menu, pełna nowych znakomitych smaków. Serdecznie zapraszamy!

16/03/2017

Gout De France

21. marca w Gusto Food&Wine królować będą smaki Francji, a wszystko za sprawą akcji Goût de France / Good France, poświęconej francuskiej sztuce kulinarnej. Tego dnia będzie można zamówić specjalne menu w cenie 119 PLN/os. Będą sery, owoce morza i crème brûlée! Bon appétit!

13/04/2017

Życzenia świąteczne

Drodzy Goście, z okazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych, w imieniu całego Zespołu Ilonn Hotel i Gusto Food & Wine życzymy wielu pięknych momentów przy rodzinnym stole i chwili wytchnienia od codzienności

01/04/2017

Festiwal Mozzarelli w Gusto Food & Wine

Od 1. kwietnia w Gusto Food & Wine ogłaszamy Festiwal Mozzarelli. Szef Kuchni Dariusz Spychała przygotował specjalne menu uwzględniające dania z tym włoskim przysmakiem. Zapraszamy!

01/03/2017

Dzień Kobiet - O PÓŁNOCY W PARYŻU

W Gusto Food & Wine pragniemy uczcić wyjątkowe święto jakim jest Dzień Kobiet. W wieczór 8.03 w Gusto Food & Wine na Panie czekać będą pokazy live cooking, stworzona specjalnie na tę okazję selekcja koktajli i win, a wszystko to w prawdziwie paryskim stylu.

08/02/2017

Dziczyzna i Skrei w Gusto Food & Wine

Urozmaicamy Menu w Gusto Food & Wine. Tym razem proponujemy Wam kilka dań z dziczyzną i Skreiem w roli głównej. Najsmaczniejszego w lutym i marcu!

Przystawka:

Pierożki z dzikiem, szpinak, pancetta.

Zupa:
Zupa z ciecierzycy z dziczyzną.

Główne:
Bitki z dzika, borowik, gnochi, brukselka.
Skrei/ ziołowe puree/ małże/ piklowana cebula/ szpinak/ ikra

Deser:
Mus orzechowy, lody waniliowe

03/02/2017

Specjalne menu walentynkowe

Walentynki w Gusto Food & Wine to romantyczny nastrój, dania obfite w afrodyzjaki i znakomite wino! Menu walentynkowe w cenie 149 PLN/OS. Degustacja win 75 PLN/OS. Serdecznie zapraszamy do rezerwacji! Jedna z par otrzyma upominek w postaci zaproszenia na masaż dla dwojga w Regeneracja Miejskie Spa.

Amouse bouche
Guacamole, chips
Ostrygi, mojito
Gosset Grande Réserve Brut

Przystawki
Carpaccio wołowe, nameko, zielony pieprz, grana padano, nasturcja
Nero d’Avola Terre di Giumara IGP Terre Siciliane 2015 Caruso & Minini

Krewetka, ciasto filo, salsa mango
Eight Point by Invivo

Zupa
Krem z selera, oliwa z trufli, kolendra, migdał

Dania główne
Mule, szafran, chorizo
Live Cooking
Sauvignon Winkl Alto Adige Doc 2015 Terlan

Sorbet z zielonego ogórka

Cielęcina, polenta, gremolata, borowik, demi glace
Neil Ellis Premium Range Pinotage

Deser
Marsh-Mallow
Grans-Fassian, 2007 Trittenheimer Riesling Spätlese

Petit Fours
Selekcja pralin

25/01/2017

Menu truflowe w restauracji GUSTO

Wszystkich miłośników trufli zapraszamy do naszej restauracji Gusto Food & Wine. W najbliższych tygodniach będzie można spróbować dań z truflami.

MENU

BRUSCETTA / SALSA Z POMIDORÓW / MASŁO TRUFLOWE

BRUSCETTA / SALSA WITH TOMATOES / TRUFFLE BUTTER
19 ZŁ

SEROWY KREM / PROVOLONE / TARTA TRUFLA
CREAM CHEESE / PROVOLONE / TART TRUFFLE
18 ZŁ

TRUFLOWE SPAGHETTI AGLIO E OLIO
TRUFFLE SPAGHETTI AGLIO E OLIO
29 ZŁ

STEK Z DŁUGO DOJRZEWAJĄCEGO ANTRYKOTU / BATAT / PAK CHOI / POMIDOR SUSZONY / DEMI GLACE Z TRUFLĄ

STEAK WITH LONG MATURED ENTRECOTE / SWEET POTATO / PAK CHOI / DRIED TOMATO / DEMI GLACE TRUFFLE
56 ZŁ

13/02/2017

Skrei w Gusto

Norweski Dorsz Zimowy Skrei migruje wzdłuż wybrzeża Morza Barentsa, na dalekiej północy Norwegii, przemierzając dystans ok. 1000 kilometrów. Podróż, jaką pokonuje sprawia, że jest tak niepowtarzalny. Dzięki dużej ilości ruchu, zróżnicowanemu i zdrowemu pożywieniu, mięso Skreia jest zwarte, sprężyste i bogate w składniki odżywcze.

Dłuższy, bardziej spiczasty kształt i jaśniejsze zabarwienie skóry odróznia Skreia od innych dorszy. Jego mięso ma zwartą konsystencję i jest koloru białego.

Nazwa Skrei prawdopodobnie pochodzi od nordyckiego słowa „skrida” oznaczającego „wędrować” lub „iść”.

koperta