20/04/2017

Nowa karta w Gusto Food & Wine

Od dziś w restauracji Gusto Food & Wine obowiązuje nowa, wiosenna karta menu, pełna nowych znakomitych smaków. Serdecznie zapraszamy!

16/03/2017

Gout De France

21. marca w Gusto Food&Wine królować będą smaki Francji, a wszystko za sprawą akcji Goût de France / Good France, poświęconej francuskiej sztuce kulinarnej. Tego dnia będzie można zamówić specjalne menu w cenie 119 PLN/os. Będą sery, owoce morza i crème brûlée! Bon appétit!

13/04/2017

Życzenia świąteczne

Drodzy Goście, z okazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych, w imieniu całego Zespołu Ilonn Hotel i Gusto Food & Wine życzymy wielu pięknych momentów przy rodzinnym stole i chwili wytchnienia od codzienności

01/04/2017

Festiwal Mozzarelli w Gusto Food & Wine

Od 1. kwietnia w Gusto Food & Wine ogłaszamy Festiwal Mozzarelli. Szef Kuchni Dariusz Spychała przygotował specjalne menu uwzględniające dania z tym włoskim przysmakiem. Zapraszamy!

01/03/2017

Dzień Kobiet - O PÓŁNOCY W PARYŻU

W Gusto Food & Wine pragniemy uczcić wyjątkowe święto jakim jest Dzień Kobiet. W wieczór 8.03 w Gusto Food & Wine na Panie czekać będą pokazy live cooking, stworzona specjalnie na tę okazję selekcja koktajli i win, a wszystko to w prawdziwie paryskim stylu.

08/02/2017

Dziczyzna i Skrei w Gusto Food & Wine

Urozmaicamy Menu w Gusto Food & Wine. Tym razem proponujemy Wam kilka dań z dziczyzną i Skreiem w roli głównej. Najsmaczniejszego w lutym i marcu!

Przystawka:

Pierożki z dzikiem, szpinak, pancetta.

Zupa:
Zupa z ciecierzycy z dziczyzną.

Główne:
Bitki z dzika, borowik, gnochi, brukselka.
Skrei/ ziołowe puree/ małże/ piklowana cebula/ szpinak/ ikra

Deser:
Mus orzechowy, lody waniliowe

03/02/2017

Specjalne menu walentynkowe

Walentynki w Gusto Food & Wine to romantyczny nastrój, dania obfite w afrodyzjaki i znakomite wino! Menu walentynkowe w cenie 149 PLN/OS. Degustacja win 75 PLN/OS. Serdecznie zapraszamy do rezerwacji! Jedna z par otrzyma upominek w postaci zaproszenia na masaż dla dwojga w Regeneracja Miejskie Spa.

Amouse bouche
Guacamole, chips
Ostrygi, mojito
Gosset Grande Réserve Brut

Przystawki
Carpaccio wołowe, nameko, zielony pieprz, grana padano, nasturcja
Nero d’Avola Terre di Giumara IGP Terre Siciliane 2015 Caruso & Minini

Krewetka, ciasto filo, salsa mango
Eight Point by Invivo

Zupa
Krem z selera, oliwa z trufli, kolendra, migdał

Dania główne
Mule, szafran, chorizo
Live Cooking
Sauvignon Winkl Alto Adige Doc 2015 Terlan

Sorbet z zielonego ogórka

Cielęcina, polenta, gremolata, borowik, demi glace
Neil Ellis Premium Range Pinotage

Deser
Marsh-Mallow
Grans-Fassian, 2007 Trittenheimer Riesling Spätlese

Petit Fours
Selekcja pralin

25/01/2017

Menu truflowe w restauracji GUSTO

Wszystkich miłośników trufli zapraszamy do naszej restauracji Gusto Food & Wine. W najbliższych tygodniach będzie można spróbować dań z truflami.

MENU

BRUSCETTA / SALSA Z POMIDORÓW / MASŁO TRUFLOWE

BRUSCETTA / SALSA WITH TOMATOES / TRUFFLE BUTTER
19 ZŁ

SEROWY KREM / PROVOLONE / TARTA TRUFLA
CREAM CHEESE / PROVOLONE / TART TRUFFLE
18 ZŁ

TRUFLOWE SPAGHETTI AGLIO E OLIO
TRUFFLE SPAGHETTI AGLIO E OLIO
29 ZŁ

STEK Z DŁUGO DOJRZEWAJĄCEGO ANTRYKOTU / BATAT / PAK CHOI / POMIDOR SUSZONY / DEMI GLACE Z TRUFLĄ

STEAK WITH LONG MATURED ENTRECOTE / SWEET POTATO / PAK CHOI / DRIED TOMATO / DEMI GLACE TRUFFLE
56 ZŁ

13/02/2017

Skrei w Gusto

Norweski Dorsz Zimowy Skrei migruje wzdłuż wybrzeża Morza Barentsa, na dalekiej północy Norwegii, przemierzając dystans ok. 1000 kilometrów. Podróż, jaką pokonuje sprawia, że jest tak niepowtarzalny. Dzięki dużej ilości ruchu, zróżnicowanemu i zdrowemu pożywieniu, mięso Skreia jest zwarte, sprężyste i bogate w składniki odżywcze.

Dłuższy, bardziej spiczasty kształt i jaśniejsze zabarwienie skóry odróznia Skreia od innych dorszy. Jego mięso ma zwartą konsystencję i jest koloru białego.

Nazwa Skrei prawdopodobnie pochodzi od nordyckiego słowa „skrida” oznaczającego „wędrować” lub „iść”.

koperta
Kalendarz wydarzeń
Kalendarz wydarzeń
Wszystkie |