31/12/2017

SYLWESTER 2017 W ILONN HOTEL!

Oferta LAST MINUTE!


Wyszliśmy naprzeciw naszym Gościom i zdecydowaliśmy:

Zostawiamy cenę promocyjną dla wszystkich chętnych...

...czyli 250 PLN/os!  :)


Sylwester w Ilonn Hotel:

* Bufet zimny i ciepły
* Butelka wina na parę 
* Impreza Taneczna z DJ'em 
* Ciepłe napoje (kawa, herbata)


Menu sylwestrowe znajdziecie Państwo w naszym wydarzeniu:
https://www.facebook.com/events/2013088682270503/

Start: 20:00
Kontakt: a.mroz@ilonnhotel.pl, tel. 530 914 393

www.ilonnhotel.pl

15/11 - 22/12/2017

Gotowe zestawy prezentowe Wigilia 2017!

Jeśli nie otrzymaliście Państwo listu do Świętego Mikołaja to zapraszamy do nas!

Nasze pomysły na prezent!
Eleganckie, unikatowe, urzekające. Będą idealnym upominkiem dla osób bliskich, a także dla tych, z którymi łączą nas relacje zawodowe, pracowników i partnerów biznesowych.
Nie czekaj do pierwszej gwiazdki …
Zapoznaj się z naszą ofertą i zamów bezpośrednio:

mail: a.mroz@ilonnhotel.pl
tel. 530914393
lub na stronie: http://mlynska12.pl/wydarzenia

11/11/2017

Gęsina na św. Marcina

PRZYSTAWKA:
SAŁATKA Z PÓŁGĘSKIEM, WARZYWA, MUS CHRZANOWY, VINEGRETTE PORZECZKOWY  31,- 
WINO ŚWIĘTOMARCIŃSKIE BIAŁE / SOLARIS (75%) SIEGERREBE (25%)*  17,-

ZUPA:
KREM Z BURAKÓW, KOZI SER, WĘDZONA GĘŚ  18,-

DANIE GŁÓWNE:
UDKO Z GĘSI, RISOTTO JABŁKOWE, DYNIA, GRZYBY  65,-
WINO ŚWIĘTMARCIŃSKIE CZERWONE / ACOLON+PINOT NOIR PRÉCOCE (83%), RONDO (17%) **  17,-

DESER:
FLAN Z KASZTANÓW, KARMELIZOWANA GRUSZKA, LODY ORZECHOWE   18,-


* Wino białe. W nosie dominują świeże soczyste gruszki, białe śliwki i jabłka. W tle nuty owoców południowych, świeżych winogron i mangom do tego nuty kwiatowe i muszkatowe. Usta pełne, krągłe ale wyraziste z delikatną słodyczą. Świeże i radosne.


** Wino czerwone. Nos pełen czereśni i czerwonej porzeczki, do tego maliny i truskawki. W tle nuty żurawinowo -bananowe i akcenty kwiatowe. Usta lekkie, z niską kwasowością i delikatnymi garbnikami. Świeże i radosne.

01-24/12/2017

Wyjątkowe Święta 2017 w Ilonn Hotel

Świąteczne spotkania przy wigilijnym stole to tradycja warta pielęgnowania, także w gronie współpracowników i partnerów biznesowych. W Ilonn Hotel zatroszczymy się, aby ten wieczór został przez naszych Gości zapamiętany jako dopracowany w każdym szczególe, pełen pysznych, tradycyjnych dań, podanych na pięknie nakrytym stole.

Mając na względzie różnorodne oczekiwania podczas firmowych spotkań, dajemy Państwu możliwość wyboru przyjęcia w trzech wariantach:
- przyjęcie zasiadane z menu serwowanym
- przyjęcie zasiadane z menu bufetowym
- przyjęcie stojące w formie koktajlowej z menu bufetowym

Zapraszamy do kontaktu w celu poznania pełnej oferty z menu:
marketing@ilonnhotel.pl

Zapraszamy również do organizacji Firmowych Wigilii w Hotelu Ilonn Boutique Limanowskiego.
Rejestracja, kontakt: restauracja@iblpoznan.pl

Serdecznie zapraszamy!

20/02 - 28/02/2018

   Studniówka w Ilonn Hotel!

Studniówka to zaraz po maturze, jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdego
ucznia szkoły średniej. Idealnym miejscem do organizacji tego typu imprez jest Ilonn
Hotel. Wyjątkowy klimat, przestrzeń mogąca pomieścić około 140 osób, znakomita kuchnia i profesjonalna obsługa – to wszystko sprawia, że jesteśmy w stanie sprostać oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających Gości.

Zapraszamy do kontaktu w celu poznania pełnej oferty z menu:
marketing@ilonnhotel.pl

24 - 25/11/2017

Zabawa Andrzejkowa w Ilonn Hotel!

Zapraszamy na coroczną zabawę andrzejkową w Ilonn Hotel w tajemniczej atmosferze wróżb i magii!

Andrzejki odbędą się w 2 terminach: 24 i 25 listopada
Cena: 139 zł/os. 

Cena zawiera:
- uroczystą kolację andrzejkową w formie bufetu,
- menu przygotowane przez szefa kuchni,
- zabawę taneczną z Dj’em (20:00 - 3:00),
- spotkanie z wróżką Małgorzatą,
- gorące napoje – kawę i herbatę,
- alkohol i inne napoje dodatkowo płatne.

Zapraszamy do kontaktu w celu poznania pełnej oferty z menu bufetowym oraz kartą alkoholi.

REZERWACJE I ZAPYTANIA
a.mroz@ilonnhotel.pl
tel. 530 914 393

23-24/09/2017

13. siatkarski Memoriał Arka Gołasia - Ilonn Hotel partnerem wydarzenia

To już piąty raz, kiedy Ilonn Hotel jest partnerem siatkarskiego Memoriału Arka Gołasia. W dniach 23-24 września 2017 roku w Murowanej Goślinie odbędzie się 13. edycja tego prestiżowego wydarzenia, które upamiętnia wybitnego reprezentanta Polski i promuje polską siatkówkę. Za zawodników trzymamy kciuki i liczymy na wspaniałe, sportowe emocje!

Po szczegóły zapraszamy na: www.facebook.com/MemorialArkaGolasia/ oraz www.facebook.com/MurowanaGoslina

11-15/08/2017

Gusto Food & Wine w Poznań Food Days

Mamy przyjemność zaprosić na wyjątkowe menu degustacyjne, które przygotowaliśmy w ramach Poznań Food Days 2017. Menu przygotowane przez kulinarny duet Zbyszka Krzyżanowskiego i Artura Sadło będzie dostępne w dniach 11-15 sierpnia.

Carpaccio z ośmiornicy, majonez mojito, jabłko, musztardowiec, 21 zł
Consomme rybne, sandacz, warzywa, ikra, 13 zł
Mule, pomidory, seler naciowy, grzanka, 31 zł
Cena za wybór całego menu 59 zł

https://www.poznanfooddays.pl/kulinarne-duety

01/09/2017

Wieczór Kwiatów i warsztaty wiankowe!

1 września zapraszamy na Wieczór Kwiatów w Gusto Food & Wine!

Pełen kwiatów wieczór dla kobiet, podczas którego pobudzimy kreatywność, zadbamy o ciało i umysł. Każda z uczestniczek wykona wianek i zrelaksuje się podczas peelingu i odżywczego zabiegu na dłonie. Szef kuchni przygotuje specjalne menu pełne przekąsek z jadalnymi kwiatami.

Program wieczoru:

- warsztaty z florystką - stworzymy piękne wianki,
- przekąski z kwiatami jadalnymi i specjalnie przygotowane drinki,
- spa dla dłoni - zabiegi regenerujące na dłonie na bazie aromatycznych, 100% naturalnych pilingów i olejków z wyciągami z kwiatów i owoców,
- konsultacja z kosmetologiem.

Partnerami wydarzenia są: Pracownia Florystyczna Artemi oraz Regeneracja Miejskie SPA.

Start: 01.09.2017 r., godz. 18:30
Cena: 190 zł/os. (przedpłata na konto bankowe lub w restauracji)
Rezerwacje: m.rusiecka@ilonnhotel.pl lub 606 431 197

28-29/07/2017

Grillujemy w ogródku Gusto Food & Wine!

28 i 29 lipca zapraszamy na grillowanie przy muzyce na żywo w ogródku Gusto Food & Wine. Wszystko w formule "All You Can Eat" - płacisz 59 zł i jesz do woli!

Prosimy o rezerwacje: a.mroz@ilonnhotel.pl lub telefonicznie: 530 914 393

06/07/2017

Sezon na Kurki!

Lisica, liszka, lisiczka, stągiewka, kurza noga, pieprznik jadalny - czy wiecie już o czym mowa? Oczywiście o kurce, uwielbianej i cenionej za wyjątkowy smak i aromat.

Od dziś w restauracji Gusto Food&Wine możecie skosztować znakomitych dań z kurkami w roli głównej. Smacznego!

06/07/2017

Poznań By Night - zwiedzanie miasta nocą

Poznań to urokliwe miasto, które po zachodzie słońca staje się jeszcze bardziej czarujące. Nocna wycieczka z przewodnikiem po przepięknie oświetlonym mieście pozwoli odkryć je na nowo. 

Przed rozpoczęciem zwiedzania miasta, naszych Gości zabierzemy do Młyńska12. Na najwyższym piętrze budynku mieści się taras widokowy, z którego rozciąga się niesamowity widok na panoramę Poznania, a kilka pięter niżej Wino na Kieliszki, gdzie będzie można spróbować wysokogatunkowych win. 

Oferta Poznań by Night dotyczy grupy od 4 do 16 osób. 
Rezerwacji należy dokonywać minimum 7 dni przed przyjazdem Gości. 

O szczegóły proszę pytać w recepcji Ilonn Hotel.

21/06/2017

Siłownia w Ilonn Hotel

W poniedziałek, 19. czerwca, w Ilonn Hotel została otwarta siłownia. W trosce o komfort Gości siłownia została wyposażona w najwyższej jakości sprzęt do ćwiczeń.Goście mogą korzystać z niej bez dodatkowych opłat - wystarczy zarezerwować termin w recepcji.

23/06/2017

Rozpoczęcie wakacji - grill & live cooking w Gusto Food & Wine

23 czerwca zapraszamy na otwarcie sezonu wakacyjnego w Gusto Food & Wine, które rozpocznie się o godzinie 16:00. 

W programie grillowanie do wieczora oraz włoskie makarony gotowane na oczach Gości, muzyka na żywo i kącik dla dzieci – dekorowanie muffinek.

Cena: 80 zł/os. – formuła „all you can eat”
Rezerwacje: a.mroz@ilonnhotel.pl | tel: 530-914-393

09/06/2017

Nowe menu - truskawki i rabarbar

Otwieramy sezon na letnie owoce, które w czerwcu będą królowały w nowym menu Gusto Food & Wine. Zapraszamy do spróbowania nowości od piątku 9 czerwca.

09/06/2017

1. Chilloutowy Piątek w Gusto Food & Wine - truskawki, rabarbar, Prosecco

Chilloutowy Piątek w Gusto Food & Wine upłynie pod znakiem truskawek i rabarbaru – gwiazd nowego letniego menu. Wieczór uzupełnią Prosecco i orzeźwiające lemoniady. Wakacyjna atmosfera i letnia muzyka gwarantowane.

Każdy Gość, zamawiający danie z nowego menu, na hasło CHILLOUT otrzyma w prezencie kieliszek Prosecco lub sezonową lemoniadę!

Zapraszamy 6 czerwca 2017 r.

02/06/2017

Z Mamą w Kuchni - warsztaty kulinarne dla mamy i dziecka w Gusto Food & Wine

Wszystkie mamy wraz z pociechami zapraszamy na warsztaty kulinarne w Gusto Food & Wine. Na warsztatach przygotujemy przekąski i desery idealne na kinderbal, które zachwycą nawet największego niejadka na dziecięcym przyjęciu. Uczestnicy warsztatów przygotują dania pod czujnym okiem Szefa Kuchni.

Koszt: 130 zł/2 os. (mama wraz z dzieckiem)
Termin: 2 czerwca 2017, start 18:30
Rezerwacja miejsc: a.mroz@ilonnhotel.pl, tel.: 530 914 393

09/05/2017

Włoskie grillowanie w Gusto Food & Wine

19. maja o godzinie 19.00 zapraszamy na włoskie grillowanie w Gusto Food & Wine.

FORMUŁA ALL YOU CAN EAT
ORZEŹWIAJĄCY KOKTAJL HOGO/ APEROL
DEGUSTACJA WIN
MUZYKA NA ŻYWO

CENA: 80 PLN/os

05/05/2017

Sezon na szparagi w Gusto Food & Wine

W Gusto Food & Wine trwa sezon na szparagi. Zapraszamy!

PRZYSTAWKA
Zielone szparagi/ szynka parmeńska/ jajko poche/ sos holenderski/ orzechy
24 PLN

ZUPA
Krem ze szparagów/ grzanki
17 PLN

DANIE GŁÓWNE
Tagliatelle/ tuńczyk/ szparagi/ pomidor koktajlowy
36 PLN

05/05/2017

Kolacja degustacyjna w Studio Kulinarnym Deck_12 z udziałem Dariusza Spychały

26. maja Dariusz Spychała - Szef Kuchni Gusto Food & Wine oraz Roman Kosmalski zabiorą Państwa w podróż kulinarną po krajach Nowego Świata. Kolacja w formule live cooking odbędzie się na najwyższym piętrze Młyńska12, we wnętrzach Studia Kulinarnego Deck_12. Wszystko to w towarzystwie wyselekcjonowanych win.

Cena : 179 PLN/os.

Dla pierwszych 4 osób niższa cena 159 PLN/os.

Rezerwacje: n.kwiatek@mlynska12.pl


MENU

Amouse bouche

Przystawka
Krokodyl / chilli / kolendra / crème fraiche

Zupa
Bulion wołowy / kukurydza / nowalijki / nowozelandzka jagnięcina

Ryba
Miecznik / przegrzebek / emulsja cytrynowa / marynaty

Mięso
Wołowina / chimchiurri / krewetka / maniok jadalny

Deser
Owoce z całego świata / kruche ciasto / czekolada / kakao

Petit four

20/04/2017

Nowa karta w Gusto Food & Wine

Od dziś w restauracji Gusto Food & Wine obowiązuje nowa, wiosenna karta menu, pełna nowych znakomitych smaków. Serdecznie zapraszamy!

16/03/2017

Gout De France

21. marca w Gusto Food&Wine królować będą smaki Francji, a wszystko za sprawą akcji Goût de France / Good France, poświęconej francuskiej sztuce kulinarnej. Tego dnia będzie można zamówić specjalne menu w cenie 119 PLN/os. Będą sery, owoce morza i crème brûlée! Bon appétit!

13/04/2017

Życzenia świąteczne

Drodzy Goście, z okazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych, w imieniu całego Zespołu Ilonn Hotel i Gusto Food & Wine życzymy wielu pięknych momentów przy rodzinnym stole i chwili wytchnienia od codzienności

01/04/2017

Festiwal Mozzarelli w Gusto Food & Wine

Od 1. kwietnia w Gusto Food & Wine ogłaszamy Festiwal Mozzarelli. Szef Kuchni Dariusz Spychała przygotował specjalne menu uwzględniające dania z tym włoskim przysmakiem. Zapraszamy!

01/03/2017

Dzień Kobiet - O PÓŁNOCY W PARYŻU

W Gusto Food & Wine pragniemy uczcić wyjątkowe święto jakim jest Dzień Kobiet. W wieczór 8.03 w Gusto Food & Wine na Panie czekać będą pokazy live cooking, stworzona specjalnie na tę okazję selekcja koktajli i win, a wszystko to w prawdziwie paryskim stylu.

08/02/2017

Dziczyzna i Skrei w Gusto Food & Wine

Urozmaicamy Menu w Gusto Food & Wine. Tym razem proponujemy Wam kilka dań z dziczyzną i Skreiem w roli głównej. Najsmaczniejszego w lutym i marcu!

Przystawka:

Pierożki z dzikiem, szpinak, pancetta.

Zupa:
Zupa z ciecierzycy z dziczyzną.

Główne:
Bitki z dzika, borowik, gnochi, brukselka.
Skrei/ ziołowe puree/ małże/ piklowana cebula/ szpinak/ ikra

Deser:
Mus orzechowy, lody waniliowe

03/02/2017

Specjalne menu walentynkowe

Walentynki w Gusto Food & Wine to romantyczny nastrój, dania obfite w afrodyzjaki i znakomite wino! Menu walentynkowe w cenie 149 PLN/OS. Degustacja win 75 PLN/OS. Serdecznie zapraszamy do rezerwacji! Jedna z par otrzyma upominek w postaci zaproszenia na masaż dla dwojga w Regeneracja Miejskie Spa.

Amouse bouche
Guacamole, chips
Ostrygi, mojito
Gosset Grande Réserve Brut

Przystawki
Carpaccio wołowe, nameko, zielony pieprz, grana padano, nasturcja
Nero d’Avola Terre di Giumara IGP Terre Siciliane 2015 Caruso & Minini

Krewetka, ciasto filo, salsa mango
Eight Point by Invivo

Zupa
Krem z selera, oliwa z trufli, kolendra, migdał

Dania główne
Mule, szafran, chorizo
Live Cooking
Sauvignon Winkl Alto Adige Doc 2015 Terlan

Sorbet z zielonego ogórka

Cielęcina, polenta, gremolata, borowik, demi glace
Neil Ellis Premium Range Pinotage

Deser
Marsh-Mallow
Grans-Fassian, 2007 Trittenheimer Riesling Spätlese

Petit Fours
Selekcja pralin

25/01/2017

Menu truflowe w restauracji GUSTO

Wszystkich miłośników trufli zapraszamy do naszej restauracji Gusto Food & Wine. W najbliższych tygodniach będzie można spróbować dań z truflami.

MENU

BRUSCETTA / SALSA Z POMIDORÓW / MASŁO TRUFLOWE

BRUSCETTA / SALSA WITH TOMATOES / TRUFFLE BUTTER
19 ZŁ

SEROWY KREM / PROVOLONE / TARTA TRUFLA
CREAM CHEESE / PROVOLONE / TART TRUFFLE
18 ZŁ

TRUFLOWE SPAGHETTI AGLIO E OLIO
TRUFFLE SPAGHETTI AGLIO E OLIO
29 ZŁ

STEK Z DŁUGO DOJRZEWAJĄCEGO ANTRYKOTU / BATAT / PAK CHOI / POMIDOR SUSZONY / DEMI GLACE Z TRUFLĄ

STEAK WITH LONG MATURED ENTRECOTE / SWEET POTATO / PAK CHOI / DRIED TOMATO / DEMI GLACE TRUFFLE
56 ZŁ

13/02/2017

Skrei w Gusto

Norweski Dorsz Zimowy Skrei migruje wzdłuż wybrzeża Morza Barentsa, na dalekiej północy Norwegii, przemierzając dystans ok. 1000 kilometrów. Podróż, jaką pokonuje sprawia, że jest tak niepowtarzalny. Dzięki dużej ilości ruchu, zróżnicowanemu i zdrowemu pożywieniu, mięso Skreia jest zwarte, sprężyste i bogate w składniki odżywcze.

Dłuższy, bardziej spiczasty kształt i jaśniejsze zabarwienie skóry odróznia Skreia od innych dorszy. Jego mięso ma zwartą konsystencję i jest koloru białego.

Nazwa Skrei prawdopodobnie pochodzi od nordyckiego słowa „skrida” oznaczającego „wędrować” lub „iść”.

koperta