EN
Newsletter
Nasze obiekty
Wstęp
wolny
2019-11-09
od 12.00
Gęsina na św. Marcina!
Polska gęś to arystokracja wśród drobiu, jej mięso jest ciemne, bardzo delikatne w smaku i bardzo zdrowe. Gęsina zawiera cenne białko oraz cały zestaw witamin i związków mineralnych, takich jak fosfor, żelazo i magnez.
Cykl hodowlany gęsi rozpoczyna się wiosną, a kończy późną jesienią i właśnie wtedy jest najlepsza! Nie na darmo stare polskie przysłowie głosi, że „najlepsza gęsina na Świętego Marcina” – czyli na 11 listopada.

W Gusto Food&Wine pyszne dania z gęsiny dostępne są już od soboty 9.11! Serdecznie zapraszamy do skosztowania:
🍂Consomme grzybowe z gęsi/ półgęsek/palona cebula/ duxe grzybowy       
🍂Pierś z gęsi/kluski śląskie/ puree z modrej kapusty/ grzyby/ sos demi glace z porzeczką








Rezerwacja:
Agnieszka Mróz:
a.mroz@ilonnhotel.pl
tel. 530 914 393    

Rezerwuj